dinsdag 9 maart 2010

ding 6 Flickr!

Ni hao 
Now you know how to greet people in Mandarin!

Ha, leuk Flickr! Da's echt een leuk 23 dingen-ding vind ik. Ik kom er niet heel vaak en gebruik het niet als mijn hoofd-foto-bewaar-website (ik gebruik voornamelijk Picasa van Google), maar als ik er weer eens ben, word ik altijd blij van al die prachtige foto's die er te vinden zijn.

Even één klein minpuntje dan: het is overgenomen door Yahoo. En ik heb een hekel aan Yahoo. Je moet veel te vaak inloggen voor van alles en nog wat. Ik vind dat echt irritant. Het is prima dat een website nadenkt over veiligheid en privacy, maar je kunt het overdrijven...
Bovendien kom ik dus niet meer bij mijn eerste flickr-account (nog uit 2004), sinds de overname van Flickr door Yahoo. Ik heb nl. geen toegang meer tot het Yahoo ID wat ik destijds heb aangemaakt.
Ik ben net weer eens wezen proberen om er in te komen (maar helaas...) en ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden naar welke foto's er nog opstaan. Dus heb ik net een mailtje naar de helpdesk verstuurd. Ik hoop dat het lukt...

Dat is dus wel iets om rekening mee te houden als je iets online zet: zorg dat je altijd nog toegang hebt naar wat je online hebt staan, zodat je ook nog het een en ander kunt wijzigen. Dit was trouwens wel een uitzonderlijk geval. Maar zeker met foto's of andere zaken die belangrijk zijn, is het verstandig om ze op meerdere plekken te hebben staan (bijv. op een externe harde schijf en online).

Wat ik zo leuk vind aan Flickr is dat je altijd begroet wordt in een vreemde taal, met daaronder "now you know how to greet people in ...." Dat zijn van die extra dingetjes, er is aandacht aan besteed en daar houd ik van. Achter de knop "explore" gaat ook veel interessants schuil. Heerlijk dat je op meerdere manieren kunt zoeken en allerlei prachtige dingen kunt vinden.

 En nu nog even een fotootje:
karebol zweden
weer een Zweeds vakantiefotootje...

2 opmerkingen:

  1. Haha, nog een Yahoo-hater! Dat doet deugd, want soms denk ik dat ik het enige bozige bijtje ben.

    BeantwoordenVerwijderen