dinsdag 10 augustus 2010

Semester i Sverige

Hey, we zijn er weer. Sinds vorige week zijn we weer terug uit Zweden.
We hebben zo'n twee weken rondgetrokken met de vouwwagen.
Dit jaar hadden we een andere vouwwagen én een andere auto.
Drie dagen voor vertrek gaf onze auto het namelijk op. Dat was wel even schrikken, maar de volgende dag hebben we heel snel een andere gekocht. (Normaal gesproken zijn we maanden bezig met een aankoop en wordt het hele internet afgestruind naar de beste deal. Maar dit was een noodgeval en het blijkt dat we dan toch heel snel kunnen beslissen!)

De nieuwe auto en vouwwagen bevielen prima maar het weer viel een beetje tegen dit jaar. Er bleek een storing boven Zweden te blijven hangen. Als het regende, bleef het dagen achter elkaar regenen. Niet handig als je aan het kamperen bent...
Gelukkig waren er ook genoeg zonnige dagen, waar we van genoten hebben.
Zweden is en blijft prachtig!


5 opmerkingen:

 1. Ha Tiroka, goed dat jullie weer veilig terug zijn, met nieuwe auto en al. Je had zeker ook zin in een nieuw blog? Ik ook, en de 'aanschaf' kostte me meer tijd dan destijds die van een nieuw autootje. Uit ervaring weet ik nu dat snel handelen lang niet altijd gek is, al voelde ik mij destijds wel wat beduusd na het zó snel kopen van een auto. Maar het heeft wel iets, 't deed me denken aan het lied van Buurman Boordevol uit Ja Zuster Nee Zuster:
  "Hoeveel kost dat vliegtuig? 80 mille? Wat een koopje zeg!. Nee, het hoeft niet worden ingepakt, ik vlieg er meteen mee weg"...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal mee eens: Zweden is prachtig!
  Jammer van de regendagen maar mooi dat jullie toch genoten hebben (met een happy end in O.).
  Ik heb met plezier en een gevoel van heimwee je foto's op FB en hier bewonderd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Nel:hahaha Annie MG blijft geweldig. Zo voelden wij ons ook inderdaad. Ik heb jouw blog ook al bewonderd. Mooi geworden en leuk dat je weer aan het bloggen bent.
  @ Sylvie: toen we net terug waren, zat de regen nog vers in ons geheugen en hadden we het over "volgend jaar weer naar de zon". Maar toen zagen we weer foto's van zonvakanties met volgepakte campings/stranden en bloedheet weer en dan is Zweden (o.i.d.) weer heel aanlokkelijk...En wie weet ga jij ook nog wel eens een keer? (misschien niet kamperen maar in een stuga??)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Tiroka,

  Ik probeer weer opgang te komen met mijn blog en zag op de blog van Nel P. plots jou blog en ik dacht :"He, dat is nou net een blogger waar ik wel nader bekend mee wil zijn" Ik hoop nu maar dat je een operaliefhebber niet de deur wijst

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi nieuw twittermaatje,
  Ik ben nog nooit in Zweden geweest, maar word nu wel erg nieuwsgierig nu ik deze mooie blogpost heb gelezen en de foto's heb gezien!

  Groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen