vrijdag 18 februari 2011

tijd voor iets anders

http://www.madprime.org/articles/tag/art

Ik twijfel of ik 't ga installeren, maar soms heb ik het wel nodig. Ik heb het over Chrome Nanny
Want zoals iedereen wel door heeft, is internet een soort zwart gat waar je kostbare tijd vanzelf in verdwijnt.
Dagen en nachten kun je bezig zijn met, ja met wat eigenlijk? Met het checken van allerlei sites.

Iemand op ravelry noemde het een 'cycle'. En dat is het. Een rondje wat je steeds weer loopt, kijken of er al weer wat nieuws is. En er is altijd wel wat nieuws, dat is het erge.
Ik heb ook zo'n rondje. En vooral als ik moe ben, kom ik er niet meer uit.
Het scheelt dat ik nu een smartphone heb, zodat ik niet per se achter de computer hoef te gaan zitten. Want als ik er eenmaal zit, ga ik m'n rondje weer in en voor je het weet is het al weer heel erg laat.

Dat ik tegenwoordig een rondje heb, heeft te maken met de sociale media-sites. Ik vind het heel erg leuk aan de ene kant, want ik ben heel snel op de hoogte van van alles en nog wat. En dat vind ik een dusdanig voordeel dat ik alles regelmatig check.
Maar één van de nadelen is, dat je al gauw (en ik denk velen met mij) in je rondje blijft hangen en niet meer kijkt wat er buiten je rondje voor moois te ontdekken is op het internet.

Want zo fantastisch is Facebook eerlijk gezegd niet. Het concept is leuk en wat natuurlijk handig is, is dat er heel veel mensen op zitten.
Maar ik vind persoonlijk dat de vormgeving en de usability stukken beter kan. En dan heb ik het nog niet eens over instellingen die het Facebookteam zomaar zonder bericht wijzigt. Ik vertrouw die gasten eerlijk gezegd niet.
Onze privacy wordt op het spel gezet zodat er veel geld verdient kan worden over onze rug.
Maar goed, omdat wij zulke makke schapen zijn, lopen we braaf met z'n allen binnen Facebook rond. En natuurlijk is het handig en leuk. En daarom blijf ik er ook nog. Maar ik baal wel steeds als er iets gebeurd wat ik helemaal niet wil.

Nou ja goed, misschien moet ik die Nanny eens proberen (alhoewel het wel een beetje betuttelend is).
En als ik heel rigoreus wil gaan doen, gebruik ik de web 2.0 suicide machine....

1 opmerking:

  1. ha, ja, lekker rigoreus, die digitale strop.... ik vind het trouwens wel goed dat fb wat meer op de privacy let, leuk om weer es een blogje van je te lezen & nu eerst lekker (real life) genieten van je vakantie!!! groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen