woensdag 5 januari 2011

Mijn 'nalle'*


Dit jaar begon goed voor mij! Ik was op 3 januari jarig en kreeg op 1 januari alvast mijn kadootje: een Samsung galaxy S, prachtig wit, met een bijpassend wit hoesje (ja, ik heb een hele lieve man).
Ik heb de afgelopen dagen mijn eerste stappen gezet in de wereld van het mobiele internet. En ik vind het helemaal fantastisch.

Ongelooflijk hoe hard het gaat met de ontwikkelingen: 15 jaar geleden begonnen we met een piep-knars-kraak-inbelverbinding. De hele wereld was ineens beschikbaar.
Een paar jaar later kregen we internet via de kabel: de wereld beschikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
En nu ligt de hele wereld open, 24x7, overal waar ik maar wil. Fantastisch!

Mijn mobieltje herbergt een schatkamer aan mogelijkheden: ik heb vanaf nu altijd mijn telefoon, internet, camera, videocamera, e-reader, radio, navigatiesysteem, agenda, notitieblokje etc. bij me. Superhandig vind ik het.
Ik ben alles nog aan het ontdekken, maar ben diep onder de indruk van alle mogelijkheden.

Als ik mijn androidmobieltje vergelijk met die van mijn man (iPhone 4 van Apple), zie ik veel dezelfde mogelijkheden. Zo op het eerste gezicht lijkt het veel op elkaar.
Mijn mobieltje heeft ook nog iets wat de iPhone niet heeft, nl. swype, waardoor ik erg snel kan typen (dat is even wennen, maar ik vind het erg handig nu).

Ik ben blij!
Binnenkort zal ik me eens gaan verdiepen in mobiel internet en de bibliotheek (zijn er al handige apps?), ik hou jullie op de hoogte.

Rest mij nog om jullie allemaal een heel blij en gelukkig nieuwjaar te wensen (want het is nu nog de 1e week van januari en dan mag het nog hè?!)

*"Nalle" betekent "mobieltje" in het Zweeds. Het is een liefkozend bedoeld woord, omdat je als het ware knuffelt met je mobiel, en het een geliefd ding is. Nalle björn = knuffelbeer.

4 opmerkingen:

 1. Insgelijks voor 2011, Tiroka. Maar ik ben niet helemaal goedhartig daarin, want er zit wel een jaloers gevoel(tje) bij! U weet wel,mevrouw, waarom.
  Maar helemaal oprecht: hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! (Dat mag toch ook nog na 3 dagen?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, he, 24/7 internetten! Zit je nu lekker op de bank te mailen, twitteren, fb'en, spelletjes te doen, muziek te luisteren, enz. enz.?
  We moeten binnenkort onze "nalles" maar aan elkaar voorstellen ;-) ik ben heel benieuwd naar dat "swypen". Ondanks het filmpje krijg ik er geen duidelijk beeld bij.
  Genietze verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, hahaha, misschien kan Rob de Nijs er nog een mooi liedje over maken "nalle babbe kom, nalle babbe kom hier........" maar eerlijk is eerlijk, hij is mooi (jouw nalle) (ach ja Rob ook nog steeds) hey, zit er ook wel een naar-bed-stuur-funktie op??? groetjes & trusten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nel dank je voor je felicitatie!
  @Sylvie: lijkt me een goed idee om onze 'nalles' (of is het nallen?) aan elkaar voor te stellen, kan ik je gelijk het swypen laten zien.
  @Bonbonblogje ik heb Rob pas nog eens in het echt gezien bij de AH (hij woont hier in de buurt geloof ik), maar het is niet echt mijn typ. En ja er zit ook een alarmfunctie op.

  BeantwoordenVerwijderen