woensdag 8 januari 2014

#blijmee en #zinin

Afgeschreven-boeken-kunst-werk

Het is alweer 2014, dus het is de hoogste tijd voor een update.

De telefoon: Voor iedereen die zich afvraagt of het nog wat is geworden met die telefoon: hij is aangekomen en ik ben er heel gelukkig mee. Hij doet het super. Lekker snel, alles werkt gewoon goed!
Het was een gok natuurlijk, maar het is heerlijk om weer een mobiel te hebben die het doet. Echt een verademing in vergelijking met mijn oude meer-dan-gare mobiel!
Mijn zoon had wat minder geluk. Zijn Chinese mobiel deed het ook, alleen kon hij er niet mee bellen.
Ik heb hierdoor een warm mailcontact gekregen met de Chinese helpdeskmedewerkers. Ontzettend attent en vriendelijk, maar ik moest niet al te direct worden, want dan reageerden ze stukken minder snel.
Maar alles is gelukkig prima verlopen, er is een nieuwe telefoon binnen die het helemaal doet. En inmiddels worden er regelmatig pakjes uit China bezorgd. Wij zijn er blij mee.
Mocht je zelf wat gaan bestellen, kijk heel goed naar de reviews, afmetingen etc. (soms is het wel erg klein of juist groot met (te) veel blingbling) en verwacht vooral niet dat het er binnen 3-7 werkdagen is, want dat is gewoon niet zo. Maar uiteindelijk komt het wel aan (tot nu toe, bij ons).

De bieb: Inmiddels is onze bieb verbouwd volgens het retail concept en hebben we eindelijk zelfscan balies. Op de begane grond is er een Stadswinkel gekomen.
Veel kinderziektes zijn gelukkig opgelost, en we zijn nog steeds bezig om punten op de i te zetten (zoals boeken afschrijven, zie 'kunstwerk' bovenaan de blog).
Het was een enorme klus, een verhuizing in het kwadraat. (Terwijl we gewoon in hetzelfde gebouw zijn gebleven.) Maar het resultaat mag er zijn.
Het is nog wel enorm wennen voor sommige leners en soms ook nog voor ons.

De bieb achter de schermen: Intern is er behoorlijk wat in beweging.  Er draait inmiddels een regionale backoffice, er wordt centraal gecollectioneerd, Boekstart gaat beginnen en de Bibliotheek op School is net gestart (en dat loopt bij ons iets anders dan bij andere bibliotheken).
Samen met anderen ga ik Boekstart opstarten en ben ik inmiddels leesconsulent binnen de Bibliotheek op school. We zijn er nog maar net mee begonnen en het plan is nu dat ik mediacoach ga worden. Ik heb daar wel zin in!
 Ik ga een opleiding doen. En, om te beginnen, starten we een werkgroep op.

Genoeg te doen dus op het werk.
Thuis probeer ik ook nog tussen alles door mee te doen aan een KAL (ik loop alleen enorm achter) en heb ik zo nog wat andere projectjes lopen, ook op naailes. En zit ik te veel op Pinterest en Facebook en ga ik te vaak te laat naar bed omdat ik per se allerlei series uit wil kijken.
Verder probeer ik nog de Hongerspelen uit te lezen (de films heb ik inmiddels ook gezien). Op aanraden van Piet ben ik erin begonnen (P. bedankt voor de tip! ook namens mijn dochter! wij zijn fan!).

Binnenkort zal ik weer een ''uit de bieb" doen, beloofd!

2 opmerkingen:

  1. Goed van je BD, dat je schrijft over je werk. Zo blijf ik toch een beetje op de hoogte.

    Wat De Hongerspelen betreft: ik hoop van harte dat het lezen je niet teleurstelt. Ik ga er een stukje over schrijven met een paar verwijzingen die de trilogie voor mij nog interessanter maken. Ik wil het stukjesschrijven niet verleren en ik ben nog steeds zó enthousiast over die boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inmiddels heb ik ze allemaal uit en ze stelden zeker niet teleur! Mijn dochter van 11 vond het laatste boek nog wel een beetje moeilijk. Ik denk dat ze daar nog wat ouder voor moet zijn om echt te begrijpen wat er in het boek allemaal gebeurd.

    BeantwoordenVerwijderen