vrijdag 30 november 2012

Deze weekEen druk weekje, deze week. De Sint is weer in het land en er moet dus weer van alles worden gekocht, ingepakt, geknutseld en gerijmd.
Het Sinterklaasjournaal wordt eindeloos bekeken en we worden een klein beetje tureluurs van de sinterklaasliedjes die de hele dag op moeten blijven staan van onze 5-jarige baas in huis.
Ondanks dat het druk is, is het wel gezellig met de voorbereidingen en de zelfgemaakte pepernoten.
Door de pijn na het trekken van mijn kies had ik wel weinig puf om te breien of haken. Maar ik ben toch begonnen met deze voor mijn dochter. (Omdat 'ie gewoon te mooi is om niet te maken).

Mijn oudste zoon interviewde mij deze week voor school over mijn werk.
Een van de vragen was "wat vind je het leukste aan je werk".
Ik denk toch wel al die verschillende klanten (want daar doen we het toch allemaal voor), presentatietafels maken en de klassenbezoeken.
Samen met collega P. proberen we daar altijd weer wat gezelligs en leerzaams van te maken. En het is natuurlijk erg leuk als de kinderen dan zo enthousiast zijn geworden dat ze diezelfde middag alweer terug komen. Dat was deze week ook weer het geval.

Helaas, helaas heb ik te weinig tijd om me er echt in vast te bijten, maar ik kwam ook nog dit project tegen op internet: the nianticproject.com.
Een groot spel vol conspiracy  theories waarbij je elke dag nieuwe aanwijzingen krijgt over het mysterieuze Niantic project. Kijk zelf maar. Heerlijk!
Er hoort ook een app bij: Ingress. (alleen voor android). Voor de app heb je een invite nodig, die invites zijn op, maar ik heb er wel één omdat ik er vrij vroeg bij was denk ik.
Ingress is een soort afgeleid spel van nianticproject. Het is een Augmentic Reality Game.
 Ik ben samen met mijn dochter van 10 op pad geweest. Je gaat in training en je plaatst poorten (wij deden dat één straat verderop) die je aan gaat vallen. (huh? ja echt!)
Het is niet iets wat ik vaker zou gaan spelen. Het voelt een beetje raar namelijk om als 40+er door de straat te rennen omdat je aangevallen wordt door een poort. Maar mijn dochter en ik hadden wel veel lol die ochtend.

Verder zijn er weer interessante discussies gaande op bibliotheek 2.0 (o.a. deze en deze). Wat vinden jullie?

Nog even over de foto: Wij zijn naar MMKA geweest in het weekend, het was erg druk vanwege een tentoonstelling van Erwin Olaf, terwijl ik de sieradententoonstelling eigenlijk interessanter vond..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten