dinsdag 20 november 2012

Schandalig!

Rotterdam uit "Nederland" van Charlotte Dematons

Schandalig, wat een verwaarlozing! Ik heb u, bloglezers, ernstig verwaarloosd de afgelopen tijd. Mijn bloggen staat op een ultralaag pitje.
Maarrrr, ik ga het nu toch maar weer proberen.
Ik ga niet te moeilijk doen en kwak hier alles neer wat ik tegen kom in de hoop dat jullie het interessant vinden.
Eerst maar 's wat bezigheden van de laatste tijd:

Ik ben Homeland 2 aan het kijken. Nagelbijtend spannend. Wat een goeie serie met karakter(s).
Mocht je seizoen 1 nog niet gezien hebben, dan moet je eerst die zien. Ook heb ik de serie de Macht van Meneer Miller gezien. Ik had ooit het boek al eens gelezen, maar de serie is ook lekker spannend.

Op bibliotheekgebied gebeurt er bij ons veel achter de schermen momenteel. De jeugdafdeling heeft een nieuwe indeling gekregen met bankjes en schilderijen (blij mee!), en we zijn druk bezig met de voorbereidingen voor zelfscanbalies en retailconcept.
Studenten staan urenlang te converteren (d.w.z. materialen klaar maken voor zelfscan) vandaar dat er een stipje op de stickers van de boeken staat (een veel gevraagde vraag tijdens klassebezoeken).
O, en de boekjes van Nederland Leest zijn nu echt bijna op, en nee: er is geen verschil tussen de groene en de rode (een veel gestelde vraag door volwassen leners).
Landelijk wordt er inmiddels iets gedaan met e-books. Met de nadruk op 'iets', want het schiet niet echt op.

En elke week neem ik weer stapels boeken mee naar huis, waaronder veel informatief, want dat bladert zo lekker door.
Ik ben geen poppenbreister (brrr, nee dank u) maar het boek van Arne en Carlos is wel erg leuk om door te bladeren. Met liefde gemaakt, zullen we maar zeggen. Het enthousiasme spat er weer van af.
Verder heb ik eindelijk, na ettelijke weken en verlengingen, het niet al te dikke boek uit van Bram Dehouck 'een zomer zonder slaap'.
Een terechte winnaar wat mij betreft. Een sappige beschrijving van de gebeurtenissen in een dorp in Vlaanderen na de komst van windmolens, vol intriges en verder leed. Aanrader!
Het boek 'Guinness World Records 2013' bleek een hit bij mijn oudste zoon en mannelijke verjaardagsvisite.
En tot slot heb ik tijdens een bezoek aan de verleidelijke winkel van het Kröller-Müller het nieuwe boek van Charlotte Dematons aangeschaft. Uren kijkplezier gegarandeerd. Het Sinterklaasboek van haar wordt momenteel ook grondig bestudeerd door de kinderen hier.

Tot later!

4 opmerkingen:

  1. Fijn dat je weer terug bent! En met leuke en goede tips ook nog! Ik hoop van harte dat je je goede voornemen om te blijven bloggen vol kan houden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, leuk! ik ben m'n blogs ook vreselijk ah verwaarlozen, terrible, maar het was vandaag weer een lekker dagje in de bieb he? toch best gezellig met die klassen over de vloer en alles en nu een lekker afzakkertje......

    BeantwoordenVerwijderen