woensdag 28 april 2010

money makes the world (wide web) go 'round?

 Wat vind je belangrijker: privacy of gemak? Welke prijs betalen we voor onze privacy? Hoe commercieel is internet? Wat is er over van de idealen van het begin van internet? Welke sporen laten we (voor eeuwig!) na op het internet, zonder het ons te beseffen? En hoe erg is dat eigenlijk?

Hier ging een heel interessante documentaire over die ik gisteren op de Vlaamse televisie zag: het derde deel van the virtual revolution, gemaakt door de BBC. Je kunt de eerste twee delen van de serie bekijken op deze site van de BBC. Heel interessant!
Ook zag ik op de Ning My Modern Metropolis een zelfde discussie voorbij komen deze week, met een link naar een artikel van CNN.
Blijkbaar is het een onderwerp wat vele mensen bezig houdt op het moment.

Volgende week zendt CANVAS om 22.05 uur op dinsdag het laatste deel van de BBC-serie uit ("Homo interneticus?"). Kijken dus!
Op de site van de BBC kun je nog een geinig testje doen (wel engelstalig). Je doet dan mee met het heuse onderzoek wat aan de serie gekoppeld is.

2 opmerkingen:

  1. Dank Tiroka, voor de interessante links. Ik ben nogal onder de indruk van de mogelijkheden om menu-gestuurd naar een tv-uitzending te kijken.
    De inhoud van de documentaires is niet zomaar hap-slik-weg te consumeren; daar doe ik wel een poosje over. Ik probeer dl.3 in realtime te zien, kan ik tenminste ondertiteling erbij zetten, geen overbodige luxe voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was ook erg onder de indruk van 't menu (en ik dacht al dat jij dat ook mooi zou vinden!).

    BeantwoordenVerwijderen