vrijdag 30 augustus 2013

Vakantie

We waren laat dit jaar. Pas de laatste 3 weken van augustus hadden we vakantie.
Dat leek ons wel handig, want dan was het misschien wel niet meer zo druk. Zeker omdat we nooit wat boeken...
Met nieuwe tent en een door het hele gezin samengesteld "vakantiebandje" op de autospeakers gingen we vol goede moed op pad naar het Zuiden.

Helaas bleek de week van Maria Hemelvaart een populaire vakantieweek voor de Fransen. En daardoor was 'onze' municipal met 500+ plekken, waar we al 4x eerder waren geweest in de loop der jaren, Complet.

Ik was eventjes nogal ontzet en lichtelijk in paniek, maar gelukkig bleek er nog een andere camping in de buurt met wel een plek voor ons.


En wàt voor een plek! Hartstikke groot, in een mooi bos, op een camping met pingpong/jeudeboulebaan/trampoline/sportveldje/en een bibliotheekje. 
De oudste liep even te mokken, omdat er geen zwembad was, maar na een half dagje was hij helemaal bijgedraaid. 

De nieuwe tent was gelukkig snel opgezet. 
En vervolgens gingen we elke dag naar één van de mooiste stranden van Europa. Helder water, superhoge golven, relaxte sfeer en een mooi schoon strand met niet te veel mensen (tip : wij gaan naar het onbewaakte nudistenstrand waar het stukken rustiger is dan op het bewaakte strand en waar je ook terecht kunt mét badkleding)
En 's avonds terug om te vliegeren. Fijn om er weer terug te zijn.


Na zo'n dag of tien gingen we verder, naar de Dordogne. 
We kwamen terecht op camping Bel Ombrage in st Cybranet. Een mooie charme-camping met hoge bomen, een goed zwembad (belangrijk voor onze waterpolo/zwemfanaten) én een klein riviertje. Helaas waren de plekken aan het riviertje al bezet, daarvoor moet je echt van te voren boeken (misschien doen we dat ooit). 
Het stikt er van de kastelen en oude (nogal toeristische) dorpjes. Wij gingen naar het kasteel in Castelnaud, vlakbij de camping, het plaatsje Domme en de stad Sarlat. 
Er werd gekanood over de Dordogne, veel gebbq't, gezwommen, gelezen en gespeeld. 
We hadden dit jaar bedacht dat we geen mobieltjes o.i.d. zouden gebruiken op vakantie en dat ging gewoon hartstikke goed (ok.... tijdens een regenachtige dag op de laatste camping zijn we toch overstag gegaan, zeker toen we gratuit wifi op onze plek bleken te hebben....maar toch vind ik het knap van ons en de kinderen).

Dit jaar gingen de oudste twee voor het eerst samen in een tent en dat ging ook heel goed. Onze nieuwe tent beviel ook uitstekend gelukkig. 
Een heel geslaagde vakantie!

En nu is het wel weer fijn om terug te zijn, in ons eigen huis, met eigen bed en eigen douche zonder indrukknop. Helaas ook met een enorme berg wasgoed...

  Volgende week ga ik weer aan het werk in een compleet veranderde bieb. 
Mijn dochter is vanmiddag al wezen kijken met een vriendinnetje en ze geeft de nieuwe bieb een 9,5!
Ik ben heel benieuwd!

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk enthousiast verslag! En wat een prachtige foto's!

  Wb. die stapel was: ach ja, een kleine prijs voor een fijne, dit maal echt zonnige (!) vakantie, toch? Sterkte er iig mee en met het wennen in de vernieuwde bieb ;)

  Hoop je (er) snel weer te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal Hetty, ziet er gezellig uit. Sterkte met werken weer volgende week :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel mooie en leuke reportage,o en die zee! Geweldig, misschien vogend jaar ook!!

  BeantwoordenVerwijderen