maandag 6 september 2010

de wiki

Hoera, de wiki is klaar! En het is mooi geworden, al zeg ik het zelf.
Zij en ik hebben samen de wiki opgezet. En morgen gaan we 'm presenteren.
De wiki is bedoeld voor intern gebruik als vervanging van de instructiemappen, mapjes, kaartenbakjes, kladblokken etc. die we nu op elke vestiging hebben. We hebben met de wiki een altijd up-to-date digitaal systeem.
De beginfase kostte best wat hoofdbrekers, want er zijn verschillende mogelijkheden om een wiki op te zetten. In de cursus 23 dingen komen er een aantal voorbij. Uiteindelijk kozen we voor PBworks, waarmee ook in de 23 dingen-cursus is geoefend door veel collega's.

S. en ik zijn een paar keer bij elkaar geweest, maar de communicatie verliep veel via de mail. En dat ging heel goed. We hebben voornamelijk vanuit huis gewerkt, dat werkte het beste voor ons.

Toen we er aan begonnen konden we nog niet overzien hoe het uiteindelijk zou worden. Het was spannend, leerzaam en leuk.
Het opzetten van de wiki, de uiteindelijke indeling, wat komt er wel in en wat niet, het schrijven van de handleiding, het is een heel proces geweest.
Ik hoop dat het in de praktijk gaat werken. Het zal misschien best wennen zijn en ik ben erg benieuwd wat de collega's er van vinden.
Wij zijn enthousiast in ieder geval!

4 opmerkingen:

 1. een welverdiend applaus voor al jullie hoofdbrekens en het resultaat!!! volgens mij gaan we wel goed werken met dit ding!

  hoe krijg jij trouwens die linkjes wel door de tekst heen gelegd?? bij mij lukt het alleen met alles selekteren, groetjes & fijn weekendje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op deze plaats mijn welgemeende felicitaties voor de Wiki. Het spijt me dat ik té enthousiast was in de Wiki zelf, maar dat zal ik niet meer doen.
  De handleiding is zo duidelijk en het uiterlijk is eenvoudig en fris. Er zullen heus nog wel vragen bij me opkomen, maar ik ben niet bang dat ik daar geen antwoord op krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel! We (Sylvie en ik) vonden het heel leuk hoor, al die enthousiaste reacties. Maar omdat van hogerhand is besloten dat de wiki zakelijk moet zijn/blijven, hebben we de reacties nu weggehaald.

  BeantwoordenVerwijderen