dinsdag 8 juni 2010

Vakantiestemming

 de eiffeltoren in 3D

Ik begin helemaal in de vakantie-mood te komen sinds ik dit weekend Google Earth weer eens bekeken heb.
Google Earth laat heel goed zien wat er op internet tegenwoordig kan. Gebruikers van Google Earth hebben allerlei informatie en foto's en filmpjes toegevoegd. Door de innovaties van Google en de inbreng van de gebruikers is een prachtig geheel ontstaan.
Het is gewoon briljant!

Inzoomen op de meest exotische plekken ter aarde, maar ook op de maan, het heelal, Mars of je huis... het is een peuleschilletje. Als je wilt, vlieg je van een berg in Nieuw Zeeland naar de eiffeltoren in Parijs.
Google heeft zijn best weer gedaan.
In de nieuwste versie
kun je historische afbeeldingen bekijken, een tour doen op de maan, of een eigen rondleiding maken.
Je kunt gebouwen bekijken in 3D (o.a. het oude Rome) of de oceaan verkennen en er valt nog meer te ontdekken, maar dat mag je zelf doen :-).
Daarnaast  is er ook nog streetview toegevoegd, waardoor je alvast je vakantieroute virtueel kunt "rijden". En vliegen om de aarde in de vluchtsimulator blijft natuurlijk leuk.

Ik kan er uren zoet mee zijn. Het is bijzonder om te zien hoe het landschap van Nederland bijvoorbeeld anders is dan in Denemarken. 
En dan al die informatie en (panorama-)foto's, geweldig! Heerlijk om alvast je vakantie voor te bereiden of rond te dwalen over de aarde en door het heelal!

2 opmerkingen:

  1. ha, hoe zit het nou met die Eiffeltoren in het echt???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jaja, :-)
    Voor de zomervakantie zitten alle weekenden al vol, na de zomervakantie klinkt nog zo ver weg, maar je hebt gelijk, ik ga binnenkort maar eens een avondje googlen op 'weekendje Parijs' Maar ga ook nog even jouw linkje bekijken (ook nog niet gedaan).

    BeantwoordenVerwijderen