donderdag 11 augustus 2011

Anders

lamp Tide van Stuart Haygarth
siert de voorkant van het boek
Ik nam, van de nieuwe boeken die vorige week binnenkwamen in de bieb, dit boek mee:
Het is een dik mooi vormgegeven boek met als omschrijving:
"We gooien zo makkelijk dingen weg en dat is zonde omdat er nog zoveel moois mee te maken valt. Als je je spullen een tweede leven gunt is dat niet alleen goed voor het milieu en je portemonnee, maar vooral ook voor je interieur. Meubels, opbergoplossingen, verlichting en accessoires, textiel, huishoudelijke voorwerpen, ze komen allemaal aan bod. Met een paar ingrepen kun je iets wat je op het punt stond af te danken omtoveren in een verrassend designitem. 
In Anders vindt je allerlei creatieve en onverwachte manieren om voorwerpen een tweede leven te geven..."
Van zulke omschrijvingen gaat mijn eco-vriendelijke creatieve hartje met dure smaak flink harder kloppen.
Soccer Players Hanger van Junktion

Het boek is een juweeltje tjokvol eco-design-voorbeelden van het soort : waarom heb ik dit zelf niet bedacht?

Gold Toy Lamp
hier te koop voor een astronomisch bedrag 
In het begin van het boek wordt kort ingegaan op de geschiedenis van hergebruik-interior design. Aan het eind van het boek vind je een klein hoofstuk met informatie over hoe je je het beste kunt voorbereiden als je aan de slag wilt gaan als Herontwerper en adressen.

In het middenstuk vind je veel voorbeelden met foto's van ontwerpen van o.a. Marcel Wanders, Droog Design, Freitag en vele anderen.
En er staan veel makkelijk te maken zelfmaak ideeën in. Bij sommige ideeën vraag ik me wel af of het wel mooi wordt. Het lastigste met zelfmaak is dat het er niet teveel als zelfmaak uit moet zien, vind ik.
a chest of drawers
van de Nederlander  Tejo Remy

Dit is een mooi boek voor in de (zelfgemaakte) boekenkast. Een aanrader om ideeën uit op te doen en om lekker door te bladeren. Prima boek!

1 opmerking:

  1. hi, ziet er mooi uit! en lijkt me ook best leuk om mee ad slag te gaan, maarre, we hebben toch eerst maar weer es wat spulletjes richting kringloopwinkel gedaan, nog geen tijd voor creatief omwerken, misschien later......

    BeantwoordenVerwijderen